RAL90...wat?

Voor het verven van onze EastWestLiving meubels, kiezen we meestal voor Sikkens Rezisto Satin watergedragen verf. Lekker geurarm, sneldrogend en mooi mat. Een aantal kasten werd prachtig met de kleur RAL9005: gitzwart! Dus, whoesh, whoesh, deze verf ook aangeschaft voor onze binnendeuren, binnenkozijnen en de meeste plinten.

 

 

Maar soms wil je gewoon knisperend wit. Ral 9010 is een mooie frisse wit tint, zonder dat ie pijn aan je ogen doet.

Ik lekker aan de verf met Sikkens 9010, maar toen was de pot leeg... Karwei is de snelle dichtbij optie en hé, ze hebben gewoon 9010 klaarstaan in potten Karwei eigen merk!

Ik dacht nog -eh ja, blijkbaar naïef- '9010 is 9010!'. Dus snel twee potten gekocht en weer verder met mijn plinten verfklus.

Nu vond ik het wit al een beetje lichtgroenig lijken... Maar ach, ik was in de kelder, slechter licht, zal wel het contrast met de witte grondverf zijn.... NOT :-(

Uit ervaring wijs geworden; goedkoop is duurkoop (en veel extra werk :-()

Nu maar een grote pot 9010 via de schilder besteld, daar kan ik alle plinten en kozijnen wel mee doen. Gelukkig is deze wel mooi fris wit.

Bij de verfspeciaalzaak werd ik nog wat wijzer: een RAL kleur kan bij elke verf mengmachine net een tikkie anders uitvallen. Zelfs per blik kan de kleur heel licht verschillen, dus eigenlijk zou je verschillende potten verf onderling ook moeten mengen! Tja, daar ben ik dan weer net iets te lui voor :-)

Maar, hoe lief; nieuwe grote verfvriend Jannus van de Verfboer in Lemmer heeft mijn 4 liter Sikkens Rezisto Satin Ral 9005 in een groot blik gedaan, alles gemengd en geschud en nu kan ik eindeloos plinten en kozijnen verven!

Maar wel door kwasten, want de behangers zitten me op mijn hielen...

Reactie schrijven

Commentaren: 0