Echte betonnen muren!

De trend van industrieel, ruw en rauw lijkt nog wel even door te zetten.

Heeft iedere zichzelf respecterend behangmerk al een tijdje een betonlook behang in de collectie, tegenwoordig heb je ook XXL fotowanden met een ruw betonnen muur als 'foto' zoals hieronder.

Onze kelder is ook gemaakt van gestort beton. Inclusief roest sporen, gietnaden en grindnesten. Lucky us !

In de logeerkamer heb ik de hele muur geschuurd en daarna in een beton primer van Jotun gezet. Eigenlijk glimt de muur me iets te veel, maar goed, gaaf is ie wel!

 

De muur in de bijkeuken is zo mogelijk nog grover van structuur. Deze staat in de gewone wallfix primer en glimt minder.

 

We laten hem voorlopig zo, want verven kan altijd nog!

Tegen deze muur komen onze roest lockers. Ben zo benieuwd hoe het wordt !!

 

Onze muur in de kelder
Onze muur in de kelder

1 Berichten

Roestige lockers

In onze bijkeuken willen we een rijtje lockers neerzetten, zodat we daar laarzen, sportspullen, jassen, schoenen, etc in kunnen opbergen.

Lockers genoeg te vinden, maar de gemiddelde grijs/vergeelde locker kleur is niet echt mijn smaak...

Een paar weken geleden zochten we voor een EastWest Living styling opdracht een mooie locker. Deze haalden we op in Dronten en toevallig stonden daar nog een paar mooie locker kasten die mij wel pasten. Maar wel in die vieze kleur :-(

Roestverf

Ooit ergens gespot: zwart met roestvlekken. Dat leek me mooi voor deze lockers.

Verf gevonden van het merk 't Stilleven, plus de bijhorende 'activatie vloeistof'. Dat klonk veelbelovend!

Werkwijze

Oppervlak ontvetten en opschuren. Verf heel goed roeren en met een kwast grof aanbrengen. Wachten tot de verf begint op te drogen en dan met een zacht kwastje de vloeistof in halen aanbrengen.
Dat is een lastig klusje; doe je te weinig, dan vormt er geen roest. Doe je teveel, dan gaat de verf druipen en krijg je dus roestige druipsporen.

Ik heb de minder mooie plekken later nog een keer geverfd en behandeld met activatie vloeistof.

Nu wel tevreden over het resultaat. Staat vast prachtig tegen de betonnen muur straks!

Alleen nog even nieuwe slotjes erin. Vergis je niet in de prijs van nieuwe slotjes wanneer je zelf een lockerkast koopt! Sloten zijn niet heel goedkoop, vooral de grotere maten!


0 Berichten

RAL90...wat?

Voor het verven van onze EastWestLiving meubels, kiezen we meestal voor Sikkens Rezisto Satin watergedragen verf. Lekker geurarm, sneldrogend en mooi mat. Een aantal kasten werd prachtig met de kleur RAL9005: gitzwart! Dus, whoesh, whoesh, deze verf ook aangeschaft voor onze binnendeuren, binnenkozijnen en de meeste plinten.

 

 

Maar soms wil je gewoon knisperend wit. Ral 9010 is een mooie frisse wit tint, zonder dat ie pijn aan je ogen doet.

Ik lekker aan de verf met Sikkens 9010, maar toen was de pot leeg... Karwei is de snelle dichtbij optie en hé, ze hebben gewoon 9010 klaarstaan in potten Karwei eigen merk!

Ik dacht nog -eh ja, blijkbaar naïef- '9010 is 9010!'. Dus snel twee potten gekocht en weer verder met mijn plinten verfklus.

Nu vond ik het wit al een beetje lichtgroenig lijken... Maar ach, ik was in de kelder, slechter licht, zal wel het contrast met de witte grondverf zijn.... NOT :-(

Uit ervaring wijs geworden; goedkoop is duurkoop (en veel extra werk :-()

Nu maar een grote pot 9010 via de schilder besteld, daar kan ik alle plinten en kozijnen wel mee doen. Gelukkig is deze wel mooi fris wit.

Bij de verfspeciaalzaak werd ik nog wat wijzer: een RAL kleur kan bij elke verf mengmachine net een tikkie anders uitvallen. Zelfs per blik kan de kleur heel licht verschillen, dus eigenlijk zou je verschillende potten verf onderling ook moeten mengen! Tja, daar ben ik dan weer net iets te lui voor :-)

Maar, hoe lief; nieuwe grote verfvriend Jannus van de Verfboer in Lemmer heeft mijn 4 liter Sikkens Rezisto Satin Ral 9005 in een groot blik gedaan, alles gemengd en geschud en nu kan ik eindeloos plinten en kozijnen verven!

Maar wel door kwasten, want de behangers zitten me op mijn hielen...

0 Berichten

Gave PVC vloer op de begane grond

Deze Modoleo Moods vloer in Basket Wave Slim patroon hebben we uitgekozen voor de hele begane grond.
Deze Modoleo Moods vloer in Basket Wave Slim patroon hebben we uitgekozen voor de hele begane grond.

Vloer kiezen

Wij hadden al maanden een fijn visgraat motief in ons hoofd, maar dan van PVC in plaats van hout.
Ons idee bleek in de praktijk toen nog wat lastig, want de verschillende merken hadden daar nog geen goede oplossing voor.

Natuurlijk kun je grote planken in visgraat leggen, maar dat vonden we te grof. Eén merk had wel korte smalle plankjes, maar die was meteen enorm duur per m2. Ook geen optie.

Bij toeval had Brouwer Woninginrichting in Lemmer net de nieuwe brochure van Moduleo vloeren in huis die hij ons mee gaf. Niet alleen visgraat in diverse maten en motieven, maar ook een enorme keus aan verschillende leg motieven en kleuren. Wat gaaf!

Wij vielen als een blok voor de vloer in een donker eiken met het Basket Wave patroon. Klassiek, maar toch anders.

 

Design Studio

Moduleo heeft nu ook een online design studio gelanceerd. Hier kun je zelf oneindig testen met verschillende motieven en kleuren in verschillende ruimtes. Ik vind het goed bedacht! www.moduleomoods.com

Uiteindelijk hebben wij best een bescheiden vloer gekozen, maar er zitten echt veel toffe mogelijkheden bij.

Hieronder nog wat voorbeelden.

0 Berichten